Dato og tidspunkt
lørdag 22/03 2025
10:30 - 18:00
Geologisk museums auditorium
Foredragsholder/turleder
Hovedbestyrelsen
Tilmelding mere information følger.
Beskrivelse
Botanikdagtema: Natursyn
Program
10:30 Dørene åbnes. "Meet & greet", udlevering af navneskilte, mulighed for at gennemse fremlagte tryksager.
11:00 Velkomst ved formanden og præsentation af dagens program og tema.
11:15 Foredrag ved Ph.D. Anton Stahl Olafsson: Udviklingen i danskernes natursyn. Anton er lektor i friluftsliv og grønne områder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.
12:00 Foredrag ved Ph.D. Rasmus Ejrnæs: Om beregning af naturlighed. Rasmus er professor ved Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet, hvor han bl.a. arbejder med
biodiversitet, naturforvaltning og vegetationsøkologi.
12:45 Frokostpause. Foreningen er vært ved en let frokost (sandwiches og drikkevarer), kræver tilmelding.
13:35 Foredrag ved Ph.D. Signe Normand: Danmark skal have en biodiversitetslov – natursyn og målsætninger for biodiversiteten.
Signe er forperson for Biodiversitetsrådet samt professor og leder af Center for Bæredygtige Landskaber i en Foranderlig Verden (SustainScapes) ved Institut for Biologi, Aarhus Universitet.
14:20 Pause
14:45 Dansk Botanisk Forenings generalforsamling 2025.
Dagsorden
- Valg af dirigent
- Beretning om foreningens virksomhed
- Fremlæggelse af det reviderede regnskab
- Valg af formand til hovedbestyrelsen
-
- Henrik Ærenlund Pedersen er på valg
-
- Valg af ordinære medlemmer til hovedbestyrelsen. Følgende er på valg:
-
- Louise Isager Ahl
- Jakob Hermann
- Ida Bomholt Dyrholm Jacobsen
- Hans Ohrt
-
- Valg af revisorer
- Behandling af indkomne forslag
- Hovedbestyrelsens forslag til et officielt natursyn for Dansk Botanisk Forening.
- Forslag fra Thure Hauser: Hovedbestyrelsen skal udfærdige et referat af alle bestyrelsesmøder, som efterfølgende sendes direkte til alle Kredsenes bestyrelser.
- Forslag fra Thure Hauser: Foreningens bruger nogle af dens økonomiske midler til at støtte aktiviteter foreslået af yngre medlemmer. For at få flere nye yngre medlemmer, og aktivere dem vi har, udfærdiges et opslag hvor yngre medlemmer kan søge midler til aktiviteter som de skønner vil være tiltrækkende og relevante for andre yngre botanikinteresserede. For at få støtte skal aktiviteten ligge indenfor foreningens formål og annonceres/tilbydes til andre af foreningens (yngre) medlemmer. Desuden skal aktiviteten udmunde i feks en artikel til URT om initiativet. Udover direkte støtte fra foreningens midler kan evt også tilbydes støtte til at skrive ansøgninger til samme aktivitet
- Eventuelt
17:00 Uformelt samvær
18:00 Afgang til restaurant for dem, som vil deltage i fællesspisning. Tilmelding er nødvendig, og spisning sker for egen regning.
OBS: Ændringer kan forekomme, så husk løbende at tjekke information her på siden, hvor procedurer for tilmelding tilsvarende vil blive meddelt på et senere tidspunkt.