Dato og tidspunkt
onsdag 15/03 2023
19:00 - 20:30
Væksthusene, Botanisk Have Aarhus
Foredragsholder/turleder
Ole G. Mouritsen
Beskrivelse
Vi skal spise mindre kød og mere grønt. Hvad enten begrundelsen herfor er sundhed, bæredygtighed eller klimahensyn, er problemet, at det grønne mangler de grundsmage, især umami, som vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Så spørgsmålet melder sig nu, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt. Jeg kommer med et par bud som svar herpå og vil med mine eksempler fremhæve, at fødevarer fra havet — fisk, skaldyr, blæksprutter, rogn og tang — må spille en vigtig rolle i den grønne omstilling.
Foredragsholderen, Ole G. Mouritsen, er ansat ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal