Tur til Store Vrøj

Dato og tidspunkt
lørdag 20/08 2016
11:00 - 16:00

StedForedragsholder/turleder


Tilmelding

Beskrivelse
Turleder: Anne-Marie C. Bürger

Store Vrøj og Krageøen er et 101 ha stort strandvoldssystem, der afgrænser Saltbækvig ud mod Sejrøbugten, nordøst for Kalundborg. Mellem strandvoldene, der er bevoksede med overdrevsplanter, er der laguner omkranset af Tagrør. Arealet er ejet af Poul Tholstrups Fond, fredet og normalt lukket for offentligheden. På denne dag har fonden dog tilladt Dansk Botanisk Forening at holde en tur.

På turen vil vi se strandoverdrev, stenede strandvolde, stenstrand og strandenge. Undervejs vil en repræsentant fra fonden fortælle om området, der vil være mulighed for at nyde store vidder og smukke landskaber og botanisk vil vi bl.a. se Bakke-Nellike, Slangehoved, Sand-Løg, Gærde-Kørvel, Strand-Storkenæb, Strand-Bede, Læge-Hundetunge, Jordbær-Kløver, Strandmalurt, Kveller og Strandasters. Området har også en stor bestand af Strand-Nellike, der burde være i blomst når vi er der.

Mødested: Oplyses til deltagerne i god tid inden arrangementet

Tidspunkt: Lørdag den 20. august 2016 kl. 11.00 til ca. 16.00, (så der både er plads til frokostpause og kaffepause J)

Tilmelding: Der er deltagerbegrænsning på turen. Tilmelding til Anne-Marie C. Bürger på telefon 91 52 06 01 eller  efter først til mølle princippet.

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal