Orkidetur til Lesbos

Dato og tidspunkt
lørdag 24/03 2018 - lørdag 31/03 2018
Hele dage(n)

StedForedragsholder/turleder
Henrik Ærenlund Pedersen og Peter WindBeskrivelse

Hent beskrivelse om PDF.

Formålet med forårsturen er at opleve det græske forår på Lesbos, der med sine 1.633 km2 er Grækenlands tredje største ø. Øen har en kystlinje på 320 km ikke mindst på grund af et par store bugter på den sydlige del. De højeste punkter på øen når næsten 1.000 m.o.h.

Der er registreret mellem 1.400 og 1.500 arter (taxa) af karplanter på Lesbos. Der er umiddelbart kendt én endem fra Lesbos, nemlig korsblomsten Alyssum lesbiacum, mens et par østlige arter i hele Grækenland kun er kendt fra Lesbos, nemlig Rhododendron luteum i lyngfamilien og Haplophyllum megalanthum i rudefamilien. Ovennævnte arter blomstrer først sent på foråret, men på turen får vi rig lejlighed til at studere det tidlige forårs overdådige flor af mange andre arter, ikke mindst orkidéer. Blandt sidstnævnte optræder de sjældne Ophrys argolica subsp. lesbis og O. umbilicata subsp. bucephala, som vi forventer at finde i blomst. Øen er gennem tiderne blevet grundigt udforsket af mange botanikere, bl.a. danskerne Alfred Hansen og Henry Nielsen. Der kan læses mere om floraen på Lesbos her, mens der findes mange generelle beskrivelser af øen og dens øvrige seværdigheder på nettet.

Turpris for de 8 dage er 11.300/11.175 kr. pr. person i dobbeltværelse ved henholdsvis minimum 28 og maksimum 35 deltagere. Tillæg for enkeltværelse beløber sig til 1.900 kr. Vi har forudbestilt 14 dobbelt- og 7 enkeltværelser. Beløbet dækker flyvning med SAS Kastrup-Athen, hvor vi skal overnatte på 4* hotel nær lufthavnen natten mellem 24. og 25. marts, lokalflyvning med Olympic Air Athen-Mitilini på Lesbos t/r, botaniske udflugter i Athen og omegn, 6 botaniske heldages busekskursioner på Lesbos, transfer fra og til lufthavnen på Lesbos, indkvartering på hotel 3* Kallioni Village midt på øen i tidsrummet 25. til 28. marts (navnet på hotellet oplyses senere) og 4* hotel Elyson nær øens lufthavn 28. til 31. marts 2018. Overnatningsstedernes placering er markeret med røde pile på Lesbos kortet ovenfor. Prisen inkluderer endvidere fuld forplejning, dvs. morgenmad, frokostpakke og aftensmad under hele opholdet på fastlandet og på Lesbos samt to danske turledere. Deltagerne opfordres til selv at tegne afbestillingsforsikring og andre relevante forsikringer.

Bemærk venligst, at Lesbos er en bjergrig ø med mange mindre veje. Da mange botaniske lokaliteter ligger afsides, foregår transporten rundt på øen i en mindre bus med plads til 35 personer, hvilket er med til at øge turens omkostninger, ligesom vi rejser udenfor turist sæsonen, hvorfor mange hoteller er lukkede. Endvidere er indenrigsflyvning i Grækenland blevet betydeligt dyrere, hvilket hænger sammen med den græske, økonomiske krise.

Tilmelding sker efter ’først til mølle’ princippet fra 1. december 2017 med at indbetale et depositum 5.000 kr. til Rønde Sparekasse reg. nr. 9354 kontonr. 0000192775 – mrk. ’dit navn – Lesbos’. Samtidig (med samme frist) foretages skriftlig tilmelding til Peter Wind, Moesbakken 19, 8410 Rønde, telf. 87914110 (aften) eller med e-mail til . Opgiv venligst dit navn i tilmeldingen med adresse og telefon, samt e-mail. Tilmelding til turen slutter fredag den 19. januar 2018. De tilmeldte vil modtage en kvittering, når depositum er indgået. Den samlede turpris vil blive oplyst efter 19. januar 2018, hvor størrelse af og dato for restbetaling vil blive meddelt. De oplyste priser er maksimale og kan blive lavere. Efter denne dato vil et deltagerbrev med praktiske oplysninger og et mere udførligt program blive fremsendt. Ved flere end 35 tilmeldte deltagere, oprettes venteliste.

Turledere: Henrik Ærenlund Pedersen og Peter Wind.

 

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal