Langdags-tur til Brösarp-området i østlige Skåne

Dato og tidspunkt
lørdag 17/06 2023
10:00 - 16:30

StedForedragsholder/turleder
Thure Hauser

Tilmelding nødvendig. Se Beskrivelse.Beskrivelse

Endagstur til det vidunderlige Brösarp-område i Skåne, med mulighed for at ankomme dagen før, overnatte og være med på en aftentur. På turen lørdag får vi bistand fra Martin Stoltze fra Lunds Botaniske Forening, som har indgående kendskab til områdets flora, insekter og fugle. Området byder på et væld af forskellige naturtyper, fra sandstrand til flotte ådale til store vældige bakker, og er utroligt smukt. På turen skal vi således besøge de specielle sandmarker, rigkær og måske andre tørre, våde og salte naturtyper, hvor vi får mulighed for at se ugrenet edderkopurt, sandnellike og langakset trådspore, foruden en masse andet godt. På turen lørdag vil vi parkere to udvalgte steder, ved Kumlan naturreservat og Vitemölla strandbackar, og gå derfra til de gode lokaliteter; vi kommer til at gå 8-10 km i løbet af dagen i blandet terræn; det er muligt at afkorte turene på egen hånd.

Hvis man vil være med allerede fra fredag eftermiddag-aften, findes der meget gode overnatningsmuligheder i området, i alt fra telt og shelter til hotel, se nærmere på https://brosarp.se/boende/. Turleder vil kontakte fredags-deltagere om mødested og tid for aftenturen.

Sted: P-plads ved nordøstre del af Kumlans Naturreservat: 55°46’4.5″N 14°8’23.8″E, http://bit.ly/3HDzKGr

Tilmeld dig her https://forms.gle/4RzavBqD9raoNRP57

Tilmelding er nødvendig for at sikre at alle er med og for at kunne kommunikere om turen (brug link ovenfor). Vi opfordrer stærkt til samkørsel: klik på dette link: https://forms.gle/RMSJuTU9zk3Jdjtp7, udfyld, og i vil blive sat i forbindelse med hinanden. Medbring mad og drikke til hele dagen; vi stopper ikke ved spise- eller indkøbssteder på turen.

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal