Kursus i bestemmelse af halvgræsser

Dato og tidspunkt
lørdag 25/05 2024 - søndag 26/05 2024
Hele dage(n)

StedForedragsholder/turleder
Peter Wind

Tilmelding nødvendig.


Beskrivelse

Hent turbeskrivelsen som pdf her.

Halvgræsserne udgør et væsentligt element i den danske flora – ikke mindst økologisk, da mange arter stiller krav til voksestederne og er derfor gode indikatorer for naturens tilstand.

Bogen ’Danmark halvgræsser’ medtager 99 beskrivelser af hjemmehørende og indslæbte halvgræsarter, der fortsat forekommer eller har forekommet her i landet. Hertil kommer 20 arter, der forekommer i vore nabolande tæt på Danmarks grænser. Halvgræsser optræder næsten overalt på landjorden og omfatter omkring 4.500 beskrevne arter fordelt på cirka 100 slægter.

Dansk Botanisk Forening vil gerne hjælpe dig med at blive mere fortrolig med at bestemme de i Danmark almindeligt forekommende halvgræsser. Foreningen startede i 2018 en ’Botanisk Skole’, hvor du som nybegynder eller let øvet kan få hjælp til at bruge en flora som redskab til bestemmelsen af Danmarks vilde planter og i år med fokus på halvgræsfamilien.

For hvem: Kurset er for dig, som gerne vil lære at artsbestemme halvgræsser, men som har brug for hjælp til at komme i gang med at bruge af en flora hertil. På kurset får du indføring i halvgræssernes ’blomstersprog’ og i brugen af en flora som bestemmelsesredskab. Du kommer feltture på spændende botaniske lokaliteter på Djursland. Her er der rig mulighed for at opleve halvgræsser og andre vilde planter. Du vil have mulighed for at indsamle materiale til bestemmelse i felten og til videre bestemmelse i kursuslokalet. Du vil modtage et mere detaljeret program, når tilmeldingen udløber.

Bestemmelsesværk: Danmark Halvgræsser fra BFN’s forlag, som kan bestilles direkte på forlagets hjemmeside: https://bfnsforlag.dk/. Pris kr. 250 samt ekspeditionsgebyr og porto.

Kursussted: Mols Laboratoriet, Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft, https://www.naturhistoriskmuseum.dk/molslaboratoriet

Tidspunkt: Fra lørdag den 25. kl. 10 til søndag den 26. maj 2024 kl. 15.

Kursusleder: Peter Wind, mobil 25475449, .

Pris for medlemmer af Dansk Botanisk Forening: 2.375/2.330 kr. ved 20/25 deltagere. Hvis du ikke er medlem, kan du melde dig ind på foreningens hjemmeside: https://botaniskforening.dk/bliv-medlem/. Beløbet omfatter kursusledelse, indkvartering i dobbeltværelser med sengetøj og håndklæder. Ønskes enkeltværelse, betales en merpris på 475 kr. Hertil kommer fuld forplejning. Du sørger selv for transport til og fra Mols Laboratoriet. Du modtager en deltagerliste i god tid, så fællestransport kan arrangeres. Transporten til naturlokaliteterne foregår i privatbiler på delebasis af kørselsomkostningerne.

Tilmelding: Åbner søndag den 21. januar 2024 kl. 16 på https://botaniskforening.dk/arrangement/kursus-i-bestemmelse-af-halvgraesser/ og pladserne fordeles efter ’først til mølle’ princippet. Der er forudbestilt plads til 25 deltagere på Mols Laboratoriet, hvor der kan vælges mellem enkelt- og dobbeltværelse.

Sidste frist for tilmelding: søndag den 25. marts 2024.

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal