Klinten og Avernakke ved Roskilde fjord

Dato og tidspunkt
lørdag 03/06 2023
13:00 - 16:00

StedForedragsholder/turleder
Sven Erik Riedel & Hans Hinke 

Tilmelding ikke nødvendig.Beskrivelse

Mødested: Salvadparkens parkeringsplads vest for Frederiksborgvej, http://bit.ly/40lUBWu, 55.72142, 12.11285

Klinten og Avernakke udgør er en bred halvø, der stikker ud i Roskilde Fjord mellem Risø og Jyllinge. Avernakke udgør den sydvestlige del af Klinten og er en 11 m høj top lige op mod skrænten til stranden. Det meste af halvøen er privatejet, dyrket land, men langs kysten er der offentlig adgang ad “Fjordstien” – og det er heldigvis her, langt det meste af den spændende natur – med flere sjældne planter – kan findes. Området langs kysten består af rørsumpe, strandkær, strandenge, strandoverdrev og stejle skrænter samt nogle steder en smal strimmel kratskov. Området har derfor ikke været interessant at opdyrke, og har fået lov at henligge som vild natur, hvorfor der her findes en mængde spændende strand- og kystplanter.

Vi mødes på parkeringspladsen i Salvadparken i den nordlige ende af halvøen, og går ad Fjordstien mod syd til Avernakke og videre mod øst til det sumpede område. Turen foregår om eftermiddagen, så er skrænterne forhåbentligt belyst af solen.

Kontakt:  Hans Hinke, tlf.: 23 44 15 22, Sven Erik, tlf.: 51 77 49 07

Vi opfordrer stærkt til samkørsel: klik her: https://forms.gle/Ui6BtFGgkGGfEkrw7, udfyld, og I vil blive sat i forbindelse med hinanden

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal