Højsommerekskursion til Langeland og Tåsinge

Dato og tidspunkt
torsdag 09/08 2018 - søndag 12/08 2018
Hele dage(n)

StedForedragsholder/turleder
Louise Jensen, Ditte Arp, Sigrid Nielsen & Peter WindBeskrivelse

Hent beskrivelsen som PDF.

Dansk Botanisk Forening inviterer hermed til årets højsommerekskursion til Langeland og Tåsinge. Langelands natur er især skabt af sidste istids gletchere, hvilket tydeligst ses på de unikke ”hatbakker” som øen er kendt for. På Nordøen finder man bl.a. gamle stævningsskove, med stor mangfoldighed af planter og dyr, men også flere steder ses områder med urørt skov. Lysåbne områder på Sydøen vedligeholdes af grupper af ’vilde’ heste, som let ses fra øens mange udsigtspunkter. Af botaniske rariteter på øen kan nævnes randhåret vinterkarse, smalfliget brandbæger og hvas avneknippe.

Prisen for de 4 dage er 2600/2575/2550 kr. pr deltager/1500 kr. pr studerende i et dobbeltværelse ved henholdsvis 35/40/45 deltagere. Foretrækkes et enkeltværelse er der et tillæg på 650 kr. Beløbet dækker indkvartering på Hotel Troense på Tåsinge med morgen- og aftensmad samt botanisk guidning.

Med hensyn til transport, forslår vi fællestransport med bus (Vipperød Turist), der udgår fra København og kører via Storebæltsbroen og Svendborgsundbroen til Hotel Troense på Tåsinge og retur samt sørger for al kørsel på Tåsinge og Langeland. Vipperød Turist sørger endvidere for frokost. Det vil være muligt at stige på bussen undervejs. Opsamlingssteder og –tidspunkter vil blive meddelt i deltagerbrevet, når vi kender deltagernes postnumre. For jyske og fynske deltagere vil der være opsamling et passende sted ved Odense. Endelig pris for fællestransport og frokost kan først oplyses, når det endelige deltagertal og tilslutningen til fællestransporten kendes, men den anslås at ligge omkring 1000 kr. pr. deltager/500 kr. pr. studerende ved 40 tilmeldte til fællestransporten og afhængig af påstigningsstedet. Deltagere, der ikke ønsker at deltage i fællestransport, sørger selv for transport.

Tilmelding sker efter ’først til mølle’ princippet med indbetaling af et depositum på 1000 kr./500 kr. for studerende til Rønde Sparekasse reg. nr. 9354 kontonr. 0000192775 – mrk. ’dit navn – Langeland’. Samtidig (med samme frist) foretages skriftlig tilmelding til Peter Wind, Moesbakken 19, 8410 Rønde, tlf. 87914110 (aften) eller med e-mail til . Oplys venligst dit navn i tilmeldingen med adresse, telefon, e-mail samt ønsket transportform. De tilmeldte vil modtage en kvittering, når depositum er indgået. Sidste frist for tilmelding og indbetaling af depositum er 1. februar 2018, hvor et mere udførligt program med oplysning om slutbetaling vil blive fremsendt. Ved flere end 45 tilmeldte deltagere oprettes venteliste.

Turledere: Louise Jensen, Ditte Arp, Sigrid Nielsen & Peter Wind

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal