Højsommerekskursion til Viborg-egnen

Dato og tidspunkt
torsdag 08/08 2024 - søndag 11/08 2024
Hele dage(n)

StedForedragsholder/turleder
Peter Wind & Anne Murmann

Tilmelding se link.


Beskrivelse

Hent turbeskrivelse som pdf.

Dette års højsommerekskursion er henlagt til det midtjyske med udgangspunkt i Viborg. Basen for vore ekskursioner er Golf Hotel i Viborg, https://www.golfhotelviborg.dk/. Viborg-egnen er et landskabeligt dramatisk område, der rummer det markante ’knæk’ fra syd-nord til øst-vest på isens hovedopholdslinje ved Hald Sø. Det betyder, at vi kan botanisere på næringsrige morænejordslokaliteter for kun køre få kilometer for at fortsætte botaniseringen på næringsfattige hedeområder. Vest for Viborg ligger undergrundens kalk højt på et par steder, som sætter sit præg på vegetationen. Vi skal ej heller køre langt nord for Viborg for at komme til Limfjordens kyster.

Tidspunkt

Torsdag den 8. kl. 17 til søndag den 11. august 2024 kl. 13.

Priser for deltagelse

Turprisen omfatter indkvartering på Park Hotel, fuld forplejning, bustransport til lokaliteterne omkring Viborg, ekskursionsafholdelse på 5% og ekskursionsledelse.

Indkvartering i dobbeltværelse kr. 4.825/4.600 ved henholdsvis 40 og 52 betalende deltagere.

Tillæg for indkvartering i enkeltværelse kr. 900. Der er forhåndsbooket 15 enkeltværelser. Der oprettes venteliste ved større efterspørgsel, ligesom muligheden for forøgelse af antallet af enkeltværelser vil blive undersøgt.

Tilmelding

Tilmeldingen åbner søndag den 21. januar 2024 kl. 18 og slutter onsdag den 1. maj 2024.

Tilmelding til højsommerekskursionen er kun mulig via https://botaniskforening.dk/arrangement/hoejsommerekskursion-til-viborg-egnen/ og sker efter først-til-mølle-princippet. Ved tilmeldingen bedes du oplyse om indkvarteringsform, kostønsker og ønsker til transport. Du modtager så en bekræftelse pr. e-mail samt en anmodning om indbetaling af depositum på 1.000 kr. Ved overtegning oprettes venteliste. Hvis du tilmelder dig uden partner, og hvis der ikke tilmelder sig en single deltager, du kan dele dobbeltværelse med, vil du blive tildelt enkeltværelse og bedt om at betale enkeltværelsestillæg kr. 900.

Ekskursionsmål

I planlægningen indgår følgende lokaliteter, hvor en række arter, der er mindre kendte i resten af landet indgår. Lokalitetsnumrene refererer til ’Oversigt over botaniske lokaliteter. Bind 8. Viborg Amt’, der kan findes på følgende link: https://botaniskforening.dk/botanik/botaniske-lokaliteter/

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal