Sydgrønlands natur og kultur

Dato og tidspunkt
onsdag 25/01 2017
19:30 - 21:30

Sted
Biologisk Instituts frokoststue


Foredragsholder/turleder
Frede Østergaard Andersen

Tilmelding

Beskrivelse

Onsdag den 25. januar 2017 kl. 19.30-21.30, inkl. pause. DBF-Fynskredsen

 

Foredragsholder: Frede Østergaard Andersen

I foredraget beskrives en tur rundt i Eriksfjord, der er opkaldt efter Erik den Røde, som slog sig ned her i året 982. I dag bliver nordboernes oprindelige marker brugt til høslet af de mange fåreholdere i området. Selv om der ikke er langt til indlandsisen, er klimaet i området relativt tørt og varmt, og vegetationen er derfor subarktisk. Der vil blive vist billeder af sydgrønlandske blomster, fx den smukke Storblomstret Gederams, Sne-Ensian, Bleg Ensian, Grønlandsk Gøgelilje, og den sjældne Rhizom-Gøgeurt, der kun vokser 8 steder i Sydgrønland. Men der vil også være billeder af den smukke grønlandske natur med bjerge, fjorde og isbjerge. I foredraget fortælles desuden lidt historie om nordboernes bosættelser og om Narsarsuaqs betydning under 2. verdenskrig.

BEMÆRK NYT MØDESTED

Fynskredsen har fået nyt mødested, idet Biologisk Institut er flyttet til andre lokaler på Syddansk Universitet.

Sådan finder du Biologisk Instituts frokoststue, hvor møderne afholdes:

Er du i bil:

Tilkørsel til universitetet sker nemmest fra Munkebjergvej (afkørsel 50 ved motorvejen). Kør ind ved Forskerparken. Benyt indgang O. Gå ligeud gennem glasgangen og efter denne, tag trappen eller elevatoren op til 1. sal, gå ind gennem glasdøren og frokoststuen ligger til højre.

Kommer du med bus:

Stå af ved 2. busstop på Campusvej og benyt indgang C. Gå op ad trappen og til højre ad den brede gang ”Stenten”, gå derefter til venstre ved næste tværgang ”Krogene”. Gå op på 1. sal lige inden glasgangen, gå ind gennem glasdøren og frokoststuen ligger til højre.

Tilføj arrangement til din digitale kalender ved at trykke her iCal